2011. gada 10. novembrī plkst. 12.00 Latvijas Universitātes Mazajā Aulā, Raiņa bulvārī 19, Eiropas Sociāla fonda (ESF) projekta „Starpnozaru zinātnieku grupas un modeļu sistēmas izveide pazemes ūdeņu pētījumiem” ietvaros tiks prezentēts Baltijas artēziskā baseina hidroģeoloģiskais datormodelis un projekta pētījumu rezultāti.

Projekta ietvaros šobrīd ir izveidota matemātiskā modeļa jeb datorsimulācijas sistēmas pamatversija (V1), kas ļauj modelēt pazemes ūdeņu plūsmas visā Baltijas artēziskajā baseinā un ir kalibrēta uz pazemes ūdens līmeņa novērojumiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijā.

Prezentācijā tiks sniegta informācija par līdz šim paveikto, demonstrēta matemātiskā modeļa pamatversija, kā arī projicētās gruntsūdens līmeņu izmaiņas klimata mainības ietekmē, pirmie modelēšanas rezultāti par pazemes ūdeņu dinamiku pēdējā apledojuma laikā un citi pētījuma rezultāti.

Pasākumā aicināti piedalīties nozares eksperti, praktiķi, zinātnieki, studenti, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un citi interesenti. Papildus informācija un pieteikšanās dalībai pasākumā:
Gunta Kalvāne,
projekta koordinatore
Latvijas Universitāte
Tālr. 28665753
E-pasts: gunta.kalvane@lu.lv

Dalīties